top of page

The Full Story

KVALITET OCH MATERIAL 

Under de år som jag har arbetat med smyckestillverkning har jag genomsökt marknaden efter de bästa produkterna för den typen av smycken jag arbetar med. I början av min karriär köpte jag detaljer som jag tyckte om rent estetiskt men jag märkte ganska snabbt att de oxiderade, alltså att de tappade sin guldfärg. Smycket såg ganska snabbt trist ut med de oxiderade detaljerna så det var till att börja leta efter kvalitet!

 

Mycket av det jag köper in är guldpläterat, men det är inte säkert att allt som är guldpläterat håller över tid. Det beror på tjockleken av pläteringen och andra faktorer. De pläterade smycken jag säljer vet jag däremot är av hög kvalitet eftersom jag har provat ut dessa i flera år och de håller riktigt bra. Oftast är det så man måste gå tillväga när man köper in nya detaljer- man måste prova ut dem under en period för att se hur materialet svarar. För mig är det grundläggande att sälja smycken som håller över tid, inte bara för att jag har ett ansvar gentemot konsumenten utan även för att det måste vara klimatsmart. Mina smycken ska kunna användas år ut och år in och de ska aldrig hamna i en byrålåda för att de tappar i kvalitet!  

 

På senare år har jag också börjat köpa in guldförgyllda detaljer och örhängen. Det är ett snäpp över pläterat och det är riktigt bra kvalitet. Dessa smycken tål att duscha med till exempel (även om jag rekommenderar att man inte gör det för att öka hållbarheten ännu mer!) och är det guldförgyllda ringar så kan man tvätta händerna med dem. Jag har en del leverantörer som säljer guldförgyllda detaljer till väldigt förmånliga priser och det gör mig så glad att kunna sälja riktigt bra smycken till er till rimliga priser!

 

Givetvis är allt jag köper in nickelfritt- och allergitestat! Jag är själv nickelallergisk, vilket blir till en fördel i detta sammanhang. Är det något jag inte tål - då går det aldrig ut till försäljning. Men som tur är händer det ytterst sällan nuförtiden eftersom jag har hittat seriösa leverantörer med hög kvalitet på sina produkter.

 

Har du frågor kring kvaliteten eller vill veta mer är du varmt välkommen att höra av dig till mig!

 

Varma hälsningar

Sandra Teresa

bottom of page